Notícies

APOSTA, Escola Empresarial Cooperativa, ha confiat a Avenç Assessors, el disseny, tutoria i impartició del programa: Tallers sobre Estructures i Sistemes de Finançament de Projectes de l’Economia Social i Cooperativa.

Per a socis i treballadors d’empreses cooperatives participants en el programa ARACOOP.

Taller 1: Gestió financera i productes de finançament empresarial.

La gestió financera i negociació bancària, avui diversificada amb d’altres fonts de finançament alternatiu, són les claus per a disposar d’una òptima gestió financera a l’empresa. Proporcionar els coneixements, les eines i les pautes d’actuació per a millorar la gestió de circulant d’una empresa, Pime, Cooperativa i facilitant als participants la forma de calcular les seves necessitats de recórrer al crèdit i, amb aquesta xifra esbrinar quina és la millor opció per al seu finançament, a la Banca o a les noves fonts de Finançament alternatiu o els altres instruments financers específics del sector cooperatiu.

Taller 2: Anàlisi econòmica i financera, estructura de finançament. Capacitat de retorn. El pla de tresoreria.

Facilitar la interpretació dels estats financers d’una empresa, analitzant els resultats, establint polítiques de inversió i estratègia, analitzant la liquiditat, grau d’endeutament i diversificació, i capacitat de retorn de l’empresa en funció de les expectatives de generar beneficis. Capacitat que té l’empresa per atendre les seves obligacions de pagament, derivades de la seva estructura de finançament present o futura, per mantenir i escometre les inversions necessàries per al normal desenvolupament del negoci. El pla de tresoreria, l’instrument indispensable de qualsevol negoci.

Taller 3: Negociació bancària, presentació projectes, dossier de negociació.

Donar a conèixer com les empreses poden accedir al finançament i les eines que s’utilitzen per presentar els projectes de finançament davant tercers (entitats financeres, grups d’inversors, etc.). Conèixer com la Banca veu l’empresa i les variables que analitza per a concedir un crèdit i quines pautes hem de seguir per negociar amb la Banca, Inversors i altres institucions.

METODOLOGIA

Cadascun dels tres tallers consistirà en quatre sessions presencials de quatre hores i el seguiment per correu electrònic per part del docent des de l’inici del programa fins la finalització d’aquest. Es disposarà d’un espai virtual on estaran a disposició dels participants els materials de treball del taller. Els tallers es plantegen d’una forma eminentment pràctica de manera que els participants puguin aplicar a les seves organitzacions els coneixements adquirits.

El curs s’impartirà a:

APOSTA – Escola Empresarial Cooperativa , C. Premià, 15 1a planta 08014 Barcelona (barri de Sants), info@aposta.coop 
Tel. 93 318 81 62.

 • Taller 1: Dijous 7, 14, 21 i 28 de maig, de 15:30 a 19:30 hores
 • Taller 2: Dijous 4, 11, 18 i 25 de juny, de 15:30 a 19:30 hores
 • Taller 3: Dilluns 6, dijous 9, dilluns 13 i dijous 16 de juliol, de 10:00 a 14:00 hores

Per formalitzar la inscripció s’ha d'accedir al següent qüestionari: Qüestionari inscripció

Gestió Financera i negociació bancària, avui. Fonts de finançament alternatiu

Avenç ​té previst​ impartir aquest taller, de 8 hores de duració, que serveix per proporcionar els coneixements i les eines per millorar la gestió financera d'una empresa. L'objectiu és donar una orientació molt pràctica, perquè les empreses, emprenedors i professionals coneguin el diagnòstic financer del seu negoci, les necessitats reals de recórrer al crèdit, els productes on recolzar el seu finançament i com abordar la negociació per garantir l'èxit de l’operació plantejada amb la Banca o d'altres entitats de finançament alternatives.

El curs s’impartirà a:

 • Ajuntament de Rubí, OSE – Masia Can Serra – 26 de maig i 2 de juny 2015.
  Per a més informació: Avenç tf.639.394.657 i OSE -Oficina de Serveis a l’Empresa del Ajuntament de Rubí, tf. 935.813.900, inscripcions a www.rubiempresa.net, formació.
 • Ajuntament de Santa Perpetua – Granja Soldevila – 1 i 3 de Juliol 2015.
  Per a més informació: Avenç 639.394.657 i Granja Soldevila – Promoció Econòmica Tf.935.813.900.

Com analitza la Banca l’empresa, per a concedir un crèdit

Gestiona amb èxit la teva sol·licitud de finançament i com presentar la teva proposta.

La CECOT ha programat a Sant Cugat aquest taller d’Avenç que té per objectiu conèixer com la Banca veu l’empresa i les variables que analitza per a concedir un crèdit. El taller dóna les pautes per a tractar amb la Banca, la importància d’un bon dossier de negociació, el criteris, les garanties entre altres aspectes que ens ajudaran a tenir èxit en els plantejaments.

El curs s’impartirà a:

Terrassa, 9 i 10 de juny 2015.
Per a més informació: Avenç 639.394.657 i CECOT FORMACIÓ, tl.937.361.110 www.cecotformacio.org

1 + 12. Fonts de finançament alternatives, troba la teva.

Coneix les necessitats de recórrer al crèdit que té la teva empresa i les opcions més òptimes pel seu finançament tradicional i alternatiu.

Avenç ​ ha impartit amb notable èxit d’assistència de PIMES i EMPRENEDORS, aquest taller de 8 hores de duració que analitza la gestió financera de l’empresa, facilita als participants la forma de calcular les seves necessitats de recórrer al crèdit i amb aquesta xifra esbrinar quina és la millor opció pel seu finançament, a la Banca o a les noves fonts de Finançament alternatiu, orientant com plantejar i presentar el finançament a un Business Angels, a una plataforma de Crowfdunding o Crowdlending o altres fórmules a les quals pot acudir una PM o un emprenedor.

El curs s’ha impartit a l’Ajuntament de L’Hospitalet el 23 i 24 d’abril 2015.

IMPO - Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació i Ajuntament de Badalona (​8​ i 9 d ​'octubre ​2014)

Avenç ​té previst​ impartí a Badalona el proper mes d'octubre ​l'acció formativa: Gestió financera i negociació bancària. Fonts de finançament alternatives.

Aquest taller, de 8 hores de duració, serveix per proporcionar els coneixements i eines per millorar la gestió financera d'una empresa. L'enfoc és donar una orientació molt pràctica, perquè les empreses, emprenedors i professionals coneguin les tècniques de negociació amb la Banca, les garanties i compensacions habituals que els bancs demanen, com afrontar amb èxit un refinançament o una reestructuració, com el·laborar i presentar el dossier de negociació i així garantir l'èxit en la negociació amb la Banca o d'altres entitats de finançament alternatives.

Per a més informació i preinscripcions, les empreses, emprenedors i professionals interessats poden dirigir-se a www.impo.cat, via correu electrònic a sae@impo.cat o al telèfon 93 460 52 00 (att. Enric Pérez)

Gr​emi de ​ventilació, calefacció i aire condicionat de Barcelona (10 ​de juliol 2014)

Avenç ha impartit ​una nova sessió de les seves "Píndoles per a resoldre problemes" a empresaris i directius del Gremi de ​ventilació, calefacció i aire condicionat de Barcelona.

En una sessió molt participativa, partint de l'actual entorn econòmic i financer​ en el que ​tots ens trobem​​ i repassant els factors interns i externs que avui afecten a l'empresa, s'han​ treballat i compartit experiències mitjançant 4 píndoles:

 • Vols millorar la negociació amb els bancs​?​
 • Saps identificar quins són els senyals que et permeten anticipar-te als problemes de la teva empresa?
 • Pot ser la crisi un factor potenciador de la meva activitat?
 • Saps com millorar la teva situació de caixa? La liquiditat de l’empresa com a qüestió estratègica

Avenç té l'objectiu d'anar repetint periòdicament aquestes experiències amb d'altres Gremis, Associacions empresarials​, Consells Comarcals i Ajuntaments. Qualsevol entitat interessada ens ho pot sol·licitar a info@avencassessors.cat

Grameimpuls, S.A. i Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (2 i 9 de juliol 2014)

Avenç ha impartit a Santa Coloma de Gramenet l'acció formativa: Gestió financera i negociació bancària avui. Fonts de finançament alternatives. Curs que la Diputació de Barcelona té incorporat en el Recull d’activitats de suport al teixit empresarial 2014 (Rfa. T/EF31).

El curs de 8 hores s'ha enfocat a donar una orientació molt pràctica, perquè les empreses, emprenedors i professionals que han assistit, puguin afrontar amb èxit la negociació bancària, l'el·laboració i presentació del dossier de negociació i la recerca de finançament tradicional i/o alternatiu.​

Diputació de Barcelona selecciona cursos d’Avenç

Avenç ha estat seleccionada per la Diputació de Barcelona per incorporar en el Recull d’activitats de suport al teixit empresarial 2014, dos dels nostres cursos més representatius, enfocats a donar una orientació molt pràctica a les empreses perquè puguin afrontar amb èxit la negociació bancària i la recerca de finançament tradicional i/o alternatiu.

Els cursos seleccionats han estat:

 • Gestió financera i negociació bancària, avui (Rfa. Recull 2014 T/EF31)
 • 1+12, la banca i les fonts de finançament alternatives. Troba la teva (Rfa. Recull 2014 T/EF32)

Consulta tots els cursos d'Avenç

Consell Comarcal Alt Urgell (Gener – Abril 2014)

Avenç ha impartit un cicle de xerrades empresarials sobre finançament, organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb una bona assistència, amb l’objectiu de donar-se a conèixer i posar-se a disposició de totes aquelles empreses que necessitin els nostres serveis.

Consell Comarcal Alt Urgell i Avenç